◆お世話になってる方々◆

◆FACEBOOK◆

◆Twitter◆

【柚子ジャム】

【材料】                
柚子   1kg             
グラニュー糖 500g             
                 
                 
【作り方】                
①柚子を良く洗い、半分に切る。            
②果汁を絞り、汁とタネを分けておく。          
③スプーンなどで房を取り除き、皮と分けておく。        
  *タネと房はガーゼやお茶用のパックに入れる。        
④柚子の皮を千切りにして、ボウルに水を入れ洗う。何度か水をかえて    
  たっぷりの水に一晩置く。            
⑤④の水を切り、鍋にガーゼなどに入れた種と房を入れ、ひたひたになるまで水を入れ  
  煮る。                
⑥皮が柔らかくなれば、果汁とグラニュー糖を入れる。        
  *始めから砂糖を入れると、皮が固くなるので注意。2、3回に分けていれると良い。  
⑦しばらくにて、トロットしたら、できあがり。冷めるとかたくなるので、やわらかめで火を止めること。

 

コメントをお書きください

コメント: 3
  • #1

    Connie Avans (土曜日, 04 2月 2017 22:51)


    This is a topic that's close to my heart... Many thanks! Exactly where are your contact details though?

  • #2

    Denyse Olsen (日曜日, 05 2月 2017 23:57)


    Your method of explaining the whole thing in this piece of writing is in fact pleasant, all can simply understand it, Thanks a lot.

  • #3

    Wendie Flore (火曜日, 07 2月 2017 05:53)


    Hey there, I think your website might be having browser compatibility issues. When I look at your blog in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, amazing blog!